Doctor Catalin Alius

Chirurgia Laparoscopică

Chirurgia Colorectala se adreseaza afectiunilor apendiculare, colonului, rectului si canalul anal si urmareste tratamentul terapeutic al bolilor maligne si a altor boli ce necesita tratament chirurgical.

Ce trebuie sa stii
pentru sanatatea ta

Pacienții, adesea nu sunt siguri de medicul de specialitate pe care ar trebui să îl vadă pentru starea lor. Răspunsul depinde de obicei de starea specifică a pacientului și de stadiul în care se află starea respectivă.

Chirurgia laparoscopică colorectală evită necesitatea unei incizii (tăieturi) lungi în abdomen (burtă) și, prin urmare, există o durere semnificativ mai mică după operație din rană. De asemenea, înseamnă că rămâneți în spital un timp mai scurt (o chestiune de zile) și puteți reveni la activitățile normale în câteva săptămâni.

  • Ce este și de ce aleg chirurgia laparoscopică?
  • Am nevoie de operatie?
Ce este și de ce aleg chirurgia laparoscopică?

Chirurgia laparoscopică înseamnă un abord minim invaziv care folosește dioxid de carbon pentru a destinde abdomenul și instrumente foarte fine introduse prin mici incizii la nivelul peretelui abdominal.

Această modalitate de a opera are avantaje colosale comparativ cu operațiile clasice, precum timpul de recuperare mai rapid, păstrarea integrității peretelui abdominal, reducerea complicațiilor postoperatorii respiratorii și reluarea mai rapidă a activităților zilnice.

Avantajele laparoscopiei vin și cu o serie de neajunsuri precum sporirea dificultății operațiilor, riscuri intraoperatorii mai crescute pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii, dar per ansamblu tehnicile laparoscopice sunt avantajoase cosmetic si functional.

Am nevoie de operatie?

Dacă se descoperă o leziune la colonoscopie care nu poate fi rezecată endoscopic este nevoie de intervenție chirurgicală.

Chirurgia minim invazivă, (adică cea laparoscopică) se impune din ce în ce mai mult datorită recuperarii rapide și avantajelor cosmetice. Fără a sacrifica rezultatele oncologice, colectomiile laparoscopice si intervențiile pentru rect se efectuează din ce in ce mai mult.Intervențiile sunt recomandate în urma consultării cu un panel de medici din diverse specialități inclusiv anatomie patologică, radiologie,oncologie și radioterapie, fiind urmărite cele mai recente ghiduri de practică.Doctor Catalin Alius


Spitalul Universitar Bucuresti – Splaiul Independentei nr. 169Aboneaza-te la newsletter


Înscrieți-vă la buletinul informativ pentru a primi toate noutatile medicale


    Copyright by Florin Stoica. All rights reserved.